Området

Området

Receptionist Charlotte Villaume
Receptionist Charlotte Villaume
info@greensolutionhouse.dk
56 95 19 13

Erichsens Gaard i Rønne

Koppla av på klipporna på stranden på Hotel GSH i Rønne

Forsvarsmuséet i Rønne

Skibs- og Havnesmedien i Rønne

Keramikmuséet Hjorths Fabriker

Stranden framför hotellet Green Solution House i Rønne

Ockuperat av ryssarna

Direkt utanför Hotel GSH finns det en liten skog som leder ner till hotellets "hemlig strand". Stranden används nästan uteslutande av lokalborna. Här är vattnet rent, klart och sanden är varm. Vila på de stora granitblocken en sommardag - och känn hur värmen masserar din rygg. 

Efter en simtur kan du fortsätta längs skogsstigen mot den centrala delen av Rønne, Bornholms huvudstad. När skogsstigen tar slut, möts du av Kastellet. Detta var på 1600-talet en del av Rønnes försvar. Vid Kastellet ligger även det spännande Försvarsmuseet, där du kan uppleva Bornholm under andra världskriget. Medan resten av Danmark firade befrielsen, vägrade öns tyske befälhavare att överlämna Bornholm. Rønne utsattes därför för kraftigt bombardemang av ryska trupper - och blev först danskt igen under 1946. Försvarsmuseet berättar också historien om Bornholms viktiga roll under det kalla kriget. Spännande spion- och avhopparhistorier väntar dig.

Kyrka, teater och trevligt stadstorg
Efter de dramatiska, men spännande upplevelser på Försvarsmuseet, fortsätter du ner mot Rønnes hamn. Under sommaren myllrar det av liv - särskilt på dagarna då de enorma kryssningsfartygen lägger till vid kajen. Från hamnen fortsätter du mot centrum. Snart kommer den imponerande St. Nicolai-kyrkan att trona upp framför dig. Om du går lite längre, passerar du Rønnes teater, Danmarks äldsta teaterbyggnad. Kan en teaterföreställning vara intressant för kvällen? Fortsätt upp till Rønnes torg med ett stort antal av intressanta butiker och mysiga kaféer. Slå dig ner på ett café och njut av det mysiga torglivet.  

Den gamla stadsdelen
Precis utanför torget och stadens centrum ligger den gamla stadsdelen med sina krokiga gator och charmiga småhus. Här finns även stora köpmannahus från 1800-talet som vittnar om tiden då Rønne var ett hem åt många rika skeppsredare. Ett besök på museet Erichsens Gaard kan vara en rolig upplevelse. Där kan du uppleva hur de välbärgade invånarna levde på 1800-talet. Några av Danmarks mest kända konstnärer, Holger Drachmann och Kristian Zahrtmann, tillbringade mycket av sin tid i huset. I den vackra trädgården blommar fortfarande de gamla blomarterna från 1800-talet. Försök även att hinna med ett besök på Hjorths Fabrik. Det är ett levande museum och där kan du ta del av Bornholms stolta keramiktradition.

Besök Bornholms museum
I Rønne hittar du också ett antal av öns museer. På Bornholms museum du kan uppleva historien om Bornholm genom 10 000 år. På grund av sitt läge, långt från resten av Danmark, har Bornholm haft en egen utveckling. Bornholm ligger centralt beläget på sjöfartsvägarna till de baltiska länderna och var därmed ett viktigt handelscentrum under de "gamla goda dagarna". Handeln gav liv åt och en stor rikedom på ön, men rikedomen lockade också mindre önskvärda gäster i form av pirater.

Hotell i Rønne med perfekt läge
Hotel GSH har ett perfekt läge i Rønne. Du har nära till skogen, stranden och samtidigt även till Rønnes centrum. Om du inte vill promenera längs skogsstigen till Rønne, kan du hyra en cykel på Hotel GSH eller ta stadsbussen. Hållplatsen är precis vid hotellet och därmed har du enkel åtkomst till Bornholms stora nätverk av busslinjer. Om du reser utan bil, är Hotel GSH alltså en mycket bra semesterplats.

Boka din semester nu
Boka din semester genom att ange önskat ankomstdatum i bokningsrutan högst upp på sidan. Du är också välkommen att ringa oss under veckans alla dagar: +45 56 95 85 66. Hittade du inte det som du letade efter? Läs mer om övernattning på Bornholm.