Hotellet

Hotellet

Ta ett glas bubblor i hotellets park

Green Solution House på Strandvejen i Rønne

Den "hemliga" stranden framför Green Solution House

Prisnominerad restaurang med fokus på ekologi och lokala råvaror

Green Solution House har gröna väggar med ormbunkar som rengör luften

Entré på Green Solution House

Dubbelrum på Green Solution House

Tänker du grönt...?
Då ska du bo på Hotel GSH - Green Solution House. Här välkomnas du av en värld av innovativa gröna lösningar till glädje för naturen och miljön. Men det är inte bara de gröna lösningar som ger dig en härlig semester på Hotel GSH. Du kan även se fram emot:

A - Den utsökta maten - även för drottningar
När drottning Margrethe senast besökte Bornholm, valde hon naturligtvis att äta på Hotel GSH. Och det är inte bara drottning Margrethe som är förtjust i den delikata maten på Hotel GSH. Hotel GSH har nominerats av Den Danske Spiseguide som "Årets bo- og spisested" - och mattidningen Gastro skrev följande om Hotel GSH: "Det estetiska och smakmässiga tävlar med varandra om våra toppoäng. Green Solution House har på allvar trätt in i ”Bornholms Hall of Fame” för fantastiska matställen". Läs mer om restaurangen genom att klicka här.

B - Det vackra läget
Hotel GSH är vackert belägen på Strandvejen i Rønne - mittemellan stad, skog och strand. Efter en fantastisk middag i restaurangen, kan du gå med din älskade längs skogsstigen till stranden. Gräva ner tårna i den varma sanden. Njuta av solnedgången. Stranden vid Hotel GSH besöks nästan enbart av lokalborna. Därmed kan du se fram emot en lugn och mysig strand. Hotel GSHs stora park välkomnar dig med en underbar atmosfär - och vid skymningen ser du ofta rådjur och harar i parken. Känn leendet på dina läppar. Så ska en semester vara. 

C - De stora och bekväma rummen
Du välkomnas av stora och väl inredda rum. Trots att hotellet öppnade 2015, ska du inte tro att allt är fabriksnytt. I enlighet med hotellets miljöpolicy är det exempelvis mer hållbart att klä om äldre danska designstolar med nya, organiska textilier istället för att köpa nya stolar från andra platser. Läs mer om rummen genom att klicka här.

Kronprins Frederik och de gröna lösningarna
Även om du inte är tekniskt intresserad, kan du inte undvika att bli imponerad av Hotel GSHs gröna lösningar. Solceller skapar el för hotellet. Växter, mattor och gardiner renar luften så att du sover bättre. Mer dagsljus som gör människorna gladare. Hotel GSH har till exempel speciella fönster som maximerar ljusintaget. Alger renar avloppsvattnet. Köksavfallet omvandlas till mull som används i hotellets köksträdgård. I den parkliknande trädgården kommer rådjur, harar och kaniner på besök. Trädgårdens blommor och växter är noggrant utvalda för att skapa en optimal biologisk mångfald. De bullriga och bensinslukande gräsklipparna har ersatts av får. Bin tar hand om pollineringen - och skapar honungen för frukostbordet. Kronprins Frederik var så imponerad av hotellet att han 2015 deltog i öppnandet av Hotel GSH. Hotellet utsågs samma år till årets bygge i Danmark - och 2016 erhöll Hotel GSH EU:s miljöpris.

Parkeringsplats och laddningsstation för elbilar
Naturligtvis kan du parkera gratis på hotellets parkering. Och om du har en elbil, kan du ladda den i någon av hotellets laddningsstationer.

Boka din semester nu
Lockar det med en semester i en grön och harmonisk omgivning? Boka din semester genom att ange önskat ankomstdatum i bokningsrutan till höger - eller ring oss nu på +45 56 95 19 13. Du kan också skicka ett e-postmeddelande till info@greensolutionhouse.dk. Vi hjälper dig att få en underbar semester på Bornholm. Hittade du inte det som du letade efter? Läs mer om övernattning på Bornholm.