Spa

Spa

Receptionist Patrizia Parente
Receptionist Patrizia Parente
fredensborg@bornholmhotels.dk
+45 56 90 44 44

Stoppa tiden - Njut av livet
Här finns det inga klockor. Inga brådskande e-postmeddelanden. Inga skrällande telefoner. Den Bornholmske Diamantspa på Griffen Spa Hotel i Rønne är en helt annan värld. En värld av avkoppling, välbefinnande och harmoni.

Välj mellan bastuanläggningar, iskalla spabad, varma spabad och salta spabad. Allt är utformat för att ge din kropp avslappning och förbättra cirkulationen. Inträdet till Den Bornholmske Diamantspa är gratis när du bor på Griffen Spa Hotel. Om du inte bor på hotellet, har du möjligheten att köpa inträde för 250:- per person. Observera att du måste vara minst 16 år gammal för att få tillgång till Den Bornholmske Diamantspa.

Öppettider

Måndag - fredag 15.00 - 21.00

Lördag 11.30 - 20.00 

Söndag 11.30 - 20.00

För våra övernattande gäster är det även öppet från kl. 07.00 - 10.00 på vardagar och från 07.00 - 11.00 på helger.

Pris för inträde till Den Bornholmske Diamantspa
* Övernattande gäster på Griffen Spa Hotel har fritt inträde till Den Bornholmske Diamantspa
* Om du inte övernattar på Griffen Spa Hotel, kan du köpa inträde för 250:- per person

Vill du besöka vårt spa vid flera tillfällen, kan det vara av intresse för dig att köpa ett månadskort eller klippkort:
* Månadskort 750:-

Kortet är personligt och ger dig tillgång till vårt härliga spa så ofta du vill under en månad. Om du vill besöka spaet på en lördag eller söndag, tillkommer det en avgift på 50:- per lördag / söndag.
* Klippkort 995:-

Med klippkortet kan du besöka spaet 5 gånger. Du kan besöka spaet under hela veckan utan extra kostnad.

Beställning av behandlingar
Om du vill beställa spabehandlingar, ber vi dig att skicka dina önskemål till hotellets wellnessavdelning på e-post info@aleawellness.dk - du är också välkommen att ringa welllnessavdelningens chef Alea Byder på +45 42 36 88 83. Lämna gärna ett meddelande om alla medarbetare är upptagna med behandlingar - vi återkommer till dig så snart som möjligt efter din uppringning.

Presentkort
Unna dina vänner och bekanta något speciellt med ett presentkort till Den Bornholmske Diamantspa. Titta förbi hotellet eller e-posta oss på griffen@bornholmhotels.dk.

Den våde ovn
Den våde ovn är en klipphåla på Nordbornholm, men i Den Bornholmske Diamantspa har den våde ovn återskapats som en fantastisk bastu, där ångan frigörs genom små bergstoppar. Medan ångan stiger, förändras ljuset långsamt i bastun. Först nås du av soluppgångens gyllene strålar. Sedan tilltar ljuset tills det tonas ut vid solnedgången. Ljusterapin i kombination med den heta ångan låter dig uppleva en unik, avslappnande effekt.

Den tørre ovn
Till skillnad från Den Våde Ovn som avger en fuktig värme, måste du även uppleva den torra värmen i "Den Tørre Ovn". Torr och kraftig värme i kombination med dofter och ljud ger en underbar upplevelse. Speciellt när det avslutas med ett iskallt dopp.

Kaskader av vatten
Ställ dig framför vattenfallet. Dra i repet och låt kaskader av vatten forsa ner över rygg och nacke. Spänningar i nacke och axlar mjukas upp när strömmar av varmt vatten forsar över hals och huvud. Fortsätt vidare till de vågformade liggbänkarna i spabadet. Njut av stjärnhimlen i taket. Den underjordiska gejsern pressar försiktigt vattnet mot dina fötter. Massagen sprider sig i hela din kropp. Upplev känslan av avslappning och välbefinnande.

Is och varm ånga
Människan har skapats för att klara av stora svängningar mellan isande kyla och tropisk hetta. I Den Bornholmske Diamantspa kan din kropp uppleva båda delarna. När kroppen växelvis utsätts för het ånga och iskallt vatten, förbättras immunförsvaret. Blodcirkulationen älskar att sättas i arbete. I Kneipp-bassängerna växlar vattnet mellan 0 grader och tropisk hetta. Eller massera kroppen med is från isfontänen som droppar färsk is ner i den miljoner år gamla granitskålen. En underbar upplevelse!

Randzonen
I mitten av Bornholm ligger den fennoskandiska randzonen. En gång, för miljoner år sedan, föll den ispolerade och hårda graniten samman med den mjukare sandstenen. Åldersskillnaden mellan de två stenarterna är 1,2 miljarder år. I klippbastun på Den Bornholmske Diamantspa har denna randzon återskapas. En linje i bastuns golv gör det möjligt att stå med en fot i varje tidsålder. En tidsskillnad på 1,2 miljarder år tillför en ny dimension åt bastuupplevelsen.

Rokkestenen
Bornholm är känt för sina vippande stenar; stora granitblock som naturen har placerats på ett sådant sätt att de kan vippas med en lätt beröring. I Den Bornholmske Diamantspa återfinns rokkestenen som en enorm granitskiva som gungar medan du får massage. Det är den enda vippbara granitmassagebänken i världen. Vi rekommenderar verkligen upplevelsen. Inte minst med en hamam-massage med getmjölkstvål. Det är en helt unik upplevelse. 

Krystalsø boblebad
Njut av ett glas champagne i den stora bubbelpoolen medan solen sakta sjunker vid horisonten bakom dig. Bubblorna smeker din kropp och får dig fullständigt avslappnad.

Blåskinsdalens varma händer
Blåskinsdalen är en "hemlig" dal på Bornholm. En gång i tiden strömmade Bornholms befolkning ut för att uppleva den magiska skönheten i dalen, men med tiden glömdes den nästan bort. Om du känner för att uppleva "magiska skönhet", välkomnar Den Bornholmske Diamantspa dig till vår version av Blåskinsdalen. Med sten, lera, vilda örter och bornholmsk massageolja stimuleras kroppen till balans. Prova exempelvis: Massage med varma örtblad, hotstone-massage, kroppsinpackning i örter och getmjölk, kroppspeeling, zonterapi, ansiktsmask med bornholmsk rödlera eller kaolin, eller hamam-massage på Kyllingehønen. Kyllingehønen är ett enormt flyttblock av granit som under istiden kom till Bornholm från Sverige. I Den Bornholmske Diamantspa har Kyllingehønen återskapats som en kabin med varma strålar som kan smälta kroppens fettlager.

Bokning
Boka din semester på Griffen Spa Hotel genom att ange önskat ankomstdatum i bokningsrutan på denna sida - eller ring oss nu på +45 56 95 85 66. Vi kan ge dig mängder av förslag för underbara semesterdagar på Bornholm. Hittade du inte det som du letade efter? Läs mer om övernattning på Bornholm.