Området

Området

Receptionist Patrizia Parente
Receptionist Patrizia Parente
fredensborg@bornholmhotels.dk
+45 56 90 44 44

Erichsens Gård i Rønne ligger också i Rønnes gamla stadsdel

Skibs- og Havnesmedien nära Rønne Havn

Inseglingsrännan till Nørrekås Lystbådehavn med Griffen Spa Hotel i bakgrunden

Rønnes gamla stad med de krokiga gatorna

Griffen Spa Hotel i Rønne - Bornholms huvudstad

Griffen Spa Hotel är vackert beläget precis vid havet - i närheten av Rønnes gamla stadsdel. Om du har valt ett rum med havsutsikt, kan du se båtarna segla in och ut ur Rønnes lustbåthamn nästan direkt utanför dina fönster.

Känner du för att bada? Då ligger den lilla mysiga stranden Nørrekås bara 300 meter bort längs strandpromenaden. Vid Nørrekås hittar du även ett mysigt glasshus med de bästa hemmagjorda glasstrutarna. Det kan lätt bli en vana att ta en kvällspromenad längs havet till glasshuset.

Sightseeing i Rønne
Med glasstruten i handen kan du gå vidare upp mot de små slingrande gatorna i den gamla delen av Rønne. Här hittar du mysiga korsvirkeshus och stora köpmannahus som vittnar om tiden då Rønne var ett hem åt många rika skeppsredare. Vill du spola tillbaka tiden till då, ska du besöka Erichsens Gaard. Det är ett levande museum som visar hur ett välbärgat hem såg ut på 1850-talet. Erichsens Gaard är fortfarande precis likadant som när bland annat poeten och konstnären Holger Drachmann samt konstnären Kristian Zahrtmann tillbringade sina dagar i huset.

Spännande butiker och härlig atmosfär på torget
Erichsens Gaard ligger nära Rønnes torg med spännande butiker, kaféer och en härlig atmosfär. Slå dig ner på ett kafé och njut av torglivet - eller gå vidare på upptäcktsfärd i Rønne som är Bornholms huvudstad. I den gamla delen av Rønne, hittar du även Rønnes teater. Delar av byggnaden skapades 1789 och därmed är Rønne teater den äldsta teaterbyggnaden i Danmark. Under hela året bjuds det på många roliga och intressanta föreställningar. Om du uppskattar andra kulturella upplevelser, erbjuder "Musikhuzet" i Rønne nästan varje helg på konserter eller stand-up shower med danska kändisar.

Danmarks näststörsta hamn för kryssningsfartyg
Fortsätt tillbaka till hamnen, där det myllrar av liv - särskilt på dagarna då de stora kryssningsfartygen lägger till vid Rønnes hamn med resenärer från hela världen som kommer för att besöka Bornholm. Rønne er Danmarks näststörsta hamn för kryssningsfartyg och hamnen ska under de kommande åren utvidgas. Därmed blir det ännu fler kryssningsfartyg som kommer på besök. Vid hamnen ligger även den vackra St. Nicolai-kyrkan som verkligen är värd ett besök om du gillar arkitektur.

Från hamnen svänger du tillbaka mot Griffen Spa Hotel... Och om du inte vill frestas av mer glass, kan du - istället för att gå längs strandpromenaden - promenera längs de små slingrande gator tillbaka till hotellet.

Rønne är ditt val eftersom...
Rønne är staden där du ska hålla din semester om du vill bo centralt i Bornholms huvudstad - och ha nära till allt som gör att en semester på Bornholm blir en speciell upplevelse. Griffen Spa Hotel har ett perfekt läge i Rønne - och om du vill uppleva andra vackra delar av Bornholm, är det lätt att ta sig från Griffen och ut på kustvägen, där vägarna till resten av Bornholm startar. Om du reser utan bil, ligger Griffen Spa Hotel nära till busshållplatsen, där alla bussar till / från resten av Bornholm startar och stoppar.

Boka din semester nu
Boka din semester på Griffen Spa Hotel genom att ange önskat ankomstdatum i bokningsrutan längst upp på sidan - eller ring oss på +45 56 95 85 66. Vi har en mängd spännande förslag för underbara semesterdagar på Bornholm. Hittade du inte det som du letade efter? Läs mer om övernattning på Bornholm.