Området

Området

Galløkken Strand vid Fredensborg Badehotel

Erichsens Gaard i Rønne

Några hundra meter från Fredensborg Badehotel är en vacker sandstrand

Forsvarsmuseet i Rønne

Hitta en hjärta sten på stranden ...

Fredensborg Badehotel i Rønne - Bornholms huvudstad

Vid Fredensborg Badehotel ligger den lilla skogen Galløkken med en härlig sandstrand bara några hundra meter från hotellet. Stranden är en av Bornholms "hemliga" pärlor. Det är nämligen nästan bara lokalborna som känner till stranden.

Ockuperat av ryssarna
Även om stranden är vacker, ska du även fortsätta längs skogsstigarna till centrumet av Rønne, huvudstaden på Bornholm. När skogsstigen tar slut, möts du av Kastellet. På 1600-talet var detta en del av Rønnes försvar. Vid Kastellet har du även det spännande försvarsmuseet och kan bland annat ta del av händelserna på Bornholm under andra världskriget. Medan resten av Danmark firade befrielsen under maj 1945, vägrade den tyske befälhavaren över Bornholm att överlämna ön till Ryssland, eftersom han bara hade rätten att överlämna Bornholm till brittiska trupper. Men britterna hade "glömt bort" Bornholm. Därför blev Rønne istället först massivt bombarderat av ryska plan - och sedan ockuperat av ryska trupper till 1946. Försvarsmuseet berättar också historien om Bornholms viktiga roll i det efterföljande kalla kriget. Spännande spion- och avhopparhistorier väntar dig.

Kyrka, teater och mysigt stadsliv
Efter de dramatiska, men spännande upplevelserna, fortsätter du ner mot Rønnes hamn. Under sommaren sjuder det av liv - särskilt på dagarna när de enorma kryssningsfartygen lägger till vid kajen. Från hamnen vänder du upp mot centrum. Snart kommer St. Nicolais-kyrka trona upp framför dig. Du går lite längre och passerar Rønnes teater, Danmarks äldsta teater. Kan en teaterföreställning fresta dig för kvällen? Fortsätt upp till torget. Njut av en kopp kaffe och det mysiga torglivet.  

Den gamla stadsdelen
Precis vid torget och stadens centrum hittar man den gamla stadsdelen med sina krokiga gator och charmiga småhus. Det finns också stora köpmannahus från 1800-talet som vittnar om tiden då Rønne var ett hem för många välbärgade skeppsredare. Njut av de vackra husen under en avkopplande promenad längs de pittoreska gatorna.

Besök Bornholms museum
I Rønne hittar du också ett antal av öns museer. På Bornholms museum du kan uppleva historien om Bornholm genom 10 000 år. På grund av sitt läge, långt från resten av Danmark, har Bornholm genomgått en egen utveckling. Bornholm var centralt beläget på sjöfartsvägarna till de baltiska länderna och därmed ett viktigt handelscentrum under de "gamla goda dagarna". Handeln skapade liv och gav en stor rikedom på ön, men rikedomen lockade också mindre önskvärda gäster i form av pirater. Ett annan intressant museum är Erichsens Gaard, där tiden har spolats tillbaka till 1850-talet. Här kan du uppleva hur ett "välbärgat" hem såg ut på den tiden. I den vackra trädgården blommar fortfarande de gamla blomarterna från 1800-talet. Försök även att få tid för ett besök till Hjorths Fabrik. Det är ett levande museum och där kan du uppleva Bornholms stolta keramiktradition.

Perfekt utgångspunkt
Fredensborg Badehotel är perfekt beläget i Rønne. Du har nära till skogen, stranden och samtidigt även till Rønnes centrum. Om du inte vill promenera längs skogsstigen till Rønne, kan du låna en cykel på Fredensborg Badehotel eller ta stadsbussen till torget. Hållplatsen är precis vid hotellet och därmed har du enkel åtkomst till Bornholms stora nätverk av busslinjer. Om du reser utan bil, är Fredensborg Badehotel alltså även en mycket bra semesterplats för dig.

Boka din semester nu
Boka din semester på Fredensborg Badehotel genom att ange önskat ankomstdatum i bokningsrutan längst upp på sidan. Du kan också e-posta info@teambornholm.dk - eller ringa oss på +45 56 95 85 66 . Vi ger dig gärna smarta tips för underbara semesterdagar på Bornholm. Hittade du inte det som du letade efter? Läs mer om övernattning på Bornholm.